22 Kasım 2011 Salı

RUHUN YASALARI

DENGE YASASI: ORTA YOLU BULMAK
Nasıl yerçekimi evreni bir arada tutan bir yapıştırıcı ise, denge de evrenin sırlarının kapısını açan anahtardır. Denge; beden, zihin ve duygularımız, varlığımızın her boyutu için geçerlidir. Yaptığımız her şeyde, az ya da çok yaptığımızı bize hatırlatır. Yaşam sarkacımız ya da alışkanlıklarımız en uçlara gittiğinde diğer uca gitmemiz de kaçınılmazdır.
SEÇİMLER YASASI: GÜCÜMÜZE YENİDEN SAHİP ÇIKMAK
Özgür iradenin sorumluluğu hem yıkıcı hem yapıcıdır. Seçimin gücüdür bu. Geleceğimizi büyük ölçüde belirleyen şimdi yaptığımız seçimlerdir. Koşullarımızı her zaman kontrol edemeyiz ama tepkilerimizi seçebiliriz. Seçim gücümüze sahip çıktğımızda dünyada dolu dolu yaşama cesaretini de buluruz.
SÜREÇ YASASI: HAYATI ADIM ADIM YAŞAMAK
Süreç, her seyahatin küçük adımlarıdır. Adım adım her amaca ulaşılır. Süreç, zamanı aşar, sabrı öğretir, dikkatli bir hazırlanmanın sağlam temelini oluşturur. Ve ortaya çıkmayı bekleyen potansiyelimize güvenmeyi sağlar.
ŞİMDİ YASASI: ANDA YAŞAMAK
Zaman “geçmiş’ten geleceğe” uzanan bir paradokstur. Zamanın gerçekliği yalnızca zihnimizdedir. Zaman kavramı düşüncenin, dilin ve toplumsal fikir birliğinin bir ürünüdür. İşte daha derin bir gerçek: Yalnızca bu an var.
ŞEFKAT YASASI: İNSANLIĞIMIZIN UYANIŞI
Evren bizi yargılamaz; sadece sonuçları ve dersleri gösterir. Neden-sonuç yasasıyla bize öğrenme ve denge kurma olanaklarını sunar. Şefkat her birimizin o andaki inanç ve kapasite sınırlarımız içinde yapabildiğimizin en iyisini yaptığımızın anayışını kazanmaktır.
GÜVEN YASASI: RUHA GÜVENMEK
Güven, evrensel bilinçle doğrudan bağlantımızdır. Güven işittiğimizden, okuduğumuzdan, öğrendiğimizden daha fazlasını bildiğimizi bize hatırlatır.  Hepimizin içinde olan Evrensel Ruhun bilgeliğini, sevgisini hissetmek için görmemiz, dinlememiz ve güvenmemiz yeterlidir.
BEKLENTİ YASASI: REALİTEMİZİ GENİŞLETMEK
Enerji düşünceyi takip eder. Hayal edebildiğimizin ötesine değil, ona doğru gideriz. İnandığımız, beklediğimiz, umut ettiğimiz şeyler deneyimlerimizi yaratır ve renklendirir. Mümkün olabileceğini gördüğümüz en derin inançlarımızı genişleterek yaşam deneyimizi değiştirebiliriz.
ONUR YASASI: GERÇEK DOĞRULARIMIZI YAŞAMAK
Onur, ruhsal yasalarla uyum içinde yaşamak ve davranmaktır. Koşullar bize ne kadar karşı olursa olsun, onurlu yaşamak, içsel gerçeğimizi bilmek, kabul etmek ve ifade etmektir. Başkalarına söylediklerimizle değil, davranışlarımızla ilham vermektir.
EYLEM YASASI: YAŞAMI UYGULAMAK
Ne kadar hissedersek ya da bilirsek bilelim, potansiyelimiz ve yeteneklerimiz ne olursa olsun, yalnızca uygulamayla onları gerçekleştirebiliriz. Çoğumuz kendimizi adama, cesaret ve sevgi gibi kavramların ne olduğunu anlıyoruz. Ama ancak bunları uyguladığımızda ne olduklarını bilebiliriz. Yapmak, anlayışı getirir. Uygulamak bilgiyi bilgeliğe dönüştürür.
DEĞİŞİM YASASI: DOĞANIN MÜZİĞİYLE DANS ETMEK
Doğanın ritmi, dönemleri, devreleri vardır. Mevsim dönemleri, yıldızların ritmi, gel git hareketlerinin devreleri gibi. Mevsimler birbirini itmez. Bulutlar gökyüzünde yarış etmez. Her şey kendi zamanında olur. Tıpkı yükselen ve alçalan okyanus dalgaları gibi.
TESLİMİYET YASASI: YÜKSEK İRADEYİ KUCAKLAMAK
Teslimiyet, açık kollarla bu anı, bu bedeni, bu hayatı kabul etmektir.  Teslimiyet, kendi yolunun önünden çekilerek, yüksek irade ile uyum içinde yaşayabilmektir. Teslimiyet, yüreğin bilgeliğidir. Teslimiyet, pasif bir boyun eğme değildir. Teslimiyet, her zorluğa ruhsal gelişim ve genişleyen farkındalık olarak bakabilmektir.
BÜTÜNLÜK YASASI: BAĞLANTIMIZI HATIRLAMAK
Dünyada farklı yaşamları olan farklı varlıklar gibi görünüyoruz. Ama her farklı yağmur damlası nasıl okyanusun bir parçasıysa her birimiz de farkındalık okyanusunun, Tanrı’nın bedeninin bir parçasıyız. Hepimizin bir olduğu yüce gerçeğinin derinliklerinde sevgiyi ve huzuru bul. Korku, kıskançlık ve öfkenin ağırlığını geride bırakarak, anlayışın kanatlarında uç. Şefkat ülkesine doğru.
(Dan Millman’ın “Ruhun Yasaları” adlı kitabından alıntıdır.)

SEVGİ ENERJİSİ

İnsanlar, ruhsal sağlıklarına özen gösterdikleri sürece fiziksel sağlıklarını da kazanırlar. Bir başka ifadeyle, “ruhen güçlü olanlar, bedenen de güçlü olurlar.

Ruhen güçlü olmak ne demektir? Ruhen güçlü olmak, bir insanın belirli evrensel kanunları öğrenip, o kanunlarla uyum içinde yaşaması, karşılaştığı her olayda dengede kalmasıdır.
Biliyoruz ki herşey Yaradanın sevgisinden varedilmiştir. Ve sevgi enerjisi bütün kâinatı kuşatmaktadır. Varlıkların bütünü bu enerjiden oluşmakta ve bu enerjiyle yaşamlarını devam ettirmektedir. Sevgiyi kendi içlerinde bulan ve yansıtan insanlar, bu enerji ile uyum içinde olacaklarından, devamlı sağlık içinde kalırlar.

İnsan, tekamülü gereği yeryüzüne geldikten sonra yaşadığı çevrede bir dizi olayla karşı karşıya kalır. Bilgi düzeyine göre, karşılaştığı bu değişik olaylardan, pozitif veya negatif birçok etki alır. Negatifin fazla birikmesi zamanla insanda dengesizlikleri oluşturur. Bu dengesizlikler de hastalıkları meydana getirir. Eğer insan, Doğru Yaşam Bilgilerine sahip olsa ve en üst değer olan sevgiye ulaşsa, hiçbir sorun yaşamayacaktır. Çünkü sevgi enerjisi hertürlü negatif enerjiyi, kendi içinde eritir, yokeder.

DURUGÖRÜ

En basit tanımıyla Durugörü: Beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve görmedir. Ruhsal görü adı da verilen bu yetenek, Duyular Dışı Algılamalar içinde üzerinde en fazla araştırma yapılan yeteneklerimizden biridir.

Beş duyu organlarımızdan biri olan gözler, bu algılamada fonksiyon görmezler. İki kaşın arasında; gözler genellikle kapalıyken ya da her hangi bir objeye konsantre edildiği bir sırada adeta televizyon ekranında bir film seyredercesine, bir takım şekillerin görülmesidir. Bu yeteneği gelişmiş kişilere durugörü medyumu adı verilir.

Başlıca Durugörü Çeşitleri

l- Basit Durugörü:

Herhangi bir anlam ve mesaj taşımayan bir takım imajların görülmesidir. Çoğunlukla gözler kapalıyken beliren birtakım imajlardan oluşur. Durugörünün ilk aşamasıdır. İnsanların belli bir bölümünde bu yetenek kendiliğinden işler durumdadır. Ve bu oran hiç de küçümsenemeyecek boyutlardadır... Bu seviyede bir durugörüye sahip olan kişiler, gözlerini kapadıklarında istedikleri imajları rahatlıkla görebilirler. Bu imajlar ya kendi isteklerine bağlı olarak görülür, ya da bir takım imajlar otomatik olarak gelip geçer.

2- Mekan İçinde Durugörü:

Uzakta meydana gelen olayları ya da yerlerin algılanması ve görülmesidir. Normal olarak görülmesi mümkün olmayan uzaktaki bir yerin veya kapalı, saklı olan şeylerin görülerek tariflerinin yapılabilmesi bu seviyeli bir durugörü yeteneğinde mümkündür.


3- Zaman İçinde Durugörü:

Geçmiş ya da gelecekten bilgi veren kahinlerin kullandıkları yetenektir. Durugörünün en gelişmiş safhasıdır. Durugörünün bu safhasında görülen imajlar geçmiş bir zaman diliminde meydana gelmiş olan bazı olaylarla ilgili olabileceği gibi gelecekte ortaya çıkacak olan bazı olaylarla ilgili de olabilir. Burada da adeta bir film seyredermişçesine olaylar izlenebilir. Bu derece gelişmiş bir durugörü yeteneğine sahip olan kişilerin sayısı bir hayli azdır. Çok ender olarak görülür.
Not: Bir sene içinde gerçekleşen durugörülerime bakmak isterseniz. Sayfamda gerçekleşen kehanetler bölümüne bakabilirsiniz. Orjinal kayıtları facebookda tarıh ve saatleriyle grubumuzda kayıt altındadır.

MELEK GALGİEL İLE ÇAKRALARIMIZ

Düşünceleriniz kendi realitenizi yaratırlar. Zihninizi devamlı olarak olumsuz düşüncelerle doldurduğunuz takdirde çakralarınızdan biri veya birkaçı dengesiz hale gelebilir veya tıkanır. Yeryüzü çok yoğun ve negatif bir atmosfere sahiptir ve bütün gün boyunca bir çok olumsuz ve ürkütücü fikirler besleyebiliriz. Şunu çok büyük bir önemle hatırlamalıyız ki, bu çakra tıkanmaları hüküm vermeye değil sadece düzeltilmeye muhtaçtırlar. Olumsuz bir fikre kapıldığınızda onun olumsuzluğunu kabullenip, yeni bir fikirle değiştirin. Sadece bir kez daha düşünmek suretiyle böyle olumsuz bir fikri ortadan kaldırabilecek güce sadece siz sahipsiniz. Her şeyin enerjiden meydana geldiği fikrini benimsemek bazıları için çok zor olabilir. Mevcut olan her şeyi meydana getiren unsurlar her zaman ortalıkta dolaşan atomlar ve moleküllerdir. Bilim bu atom ve molekülleri sadece düşüncelerimizle kontrol edebileceğimizi daha yeni yeni kabul ediyor. Düşünce kendi başına bir enerji olup, yok edilemez ve her şeyi düşünceler yaratır. Bir çakranın tıkanıp tıkanmadığını anlayacak bir çok yol olduğu gibi, tıkanıklığı da giderecek bir çok seçenek vardır. Maddi ve manevi hayatınızda daha dengeli ve enerji dolu olmanıza yardım sağlayacak melek Galgaliel ile yapılacak yol gösterici bir meditasyon şekli aşağıda sunulmuştur.

Her iki ayağınızı yere koyup meditasyona hazırlanın. Önce kendinizi topraklamak ve merkezlemekle işe başlayın. Gözlerinizi kapatıp, köklerinizin ayaklarınızdan “toprak ana” ya uzandığını hayal edin. Sonra fiziki bedeninizi rahatlatmak için şu nefes alıp verme uygulamasını yapın: Burnunuzdan nefes alıp 7 saniye tutun. Sonra bu nefesi ağzınızdan çok yavaşça verin. Bunu üç kez tekrarladıktan sonra bütün meditasyon boyunca bu tarz nefes alıp vermeyi sürdürün. Egonuza sol omzunuza geçmesini ve tüm meditasyon boyunca sadece izleyici olabileceğini belirtin. Melekleriniz ve rehberlerinizden bu meditasyon sırasında size refakat etmelerini dileyin. Yaratıcıdan size yukarıdan koruyucu bir beyaz ışık indirmesini dileyin. Zihin gözünüzde hemen bir ışık huzmesi belirecektir. Artık çakralarınızı arındırıp, dengelemeye hazırsınız.Zihninizden şunları söyleyin: “Galgaliel lütfen şimdi bana gel ve çakralarımın arınıp, dengelenmesinde yardımcı ol “.Galgaliel beyaz ışık huzmesini başınızın tepe noktasındaki taç çakra’ya yönlendirir. Bu ışık fiziki bedeninizin merkezine, aşağıya doğru bacaklarınıza, ayaklarınıza ve oradan da toprağa yolculuk ettikten sonra, dönüp Yaratan’a ulaşır. Bu enerjinin içinizdeki daimi dönüşümlü dolaşımını görün ve hissedin. Şimdi omuriliğinizin bitiminde yer alan kök çakranıza konsantre olun. Çakralar vantilatör şeklinde ışık dairelerini andırır. Kök çakrayı güzel ve ışıldayan bir kırmızı olarak gözünüzde canlandırın. Eğer bu çakra spiral hareketler yapamıyorsa, Galgaliel’den bu çakrayı aktif hale getirmesini ve onun saat yönünde spiral hareketler yapmasını sağlamasını isteyin. Parlak bir kırmızı ışıkla dönen enerji girdabını hissedin. Bu çakra yoluyla hareketlenen beyaz ışık halkasını gözlemleyin. Herhangi bir kara nokta gördüğünüzde, zihnen Galgaliel’den onu sizin için temizlemesini dileyin. Işığın herhangi bir kara noktayı temizlemesini ve çakrayı daha parlak ve daha güzel hale getirmesini seyredin. Eğer çakra düzensiz ve yalpalar durumda ise, Galgaliel’den onu dengeli bir hale getirmesini dileyerek, düzenli duruma geçmesini izleyiniz. Bu çakra üzerinde yoğunlaşırken fiziki dünya ile olan irtibatınızı da hissedin. Şunu bilin ki çakra arınmış ve spiral hareketler yapar duruma gelmişse, siz de topraklanmış olur, hedeflerinize ulaşma yeteneğine kavuşursunuz.
Daha sonra kasık kemiğiniz yakınlarında yer alan sakral çakraya yöneliniz. Bu çakrayı güneş batımı, turuncu renkte muhteşem bir şekilde hayal ediniz. Eğer spiral bir hareket yapmıyorsa Galgiel’den bu çakrayı faal duruma getirmesini talep ediniz ve saat yönünde hareket eden bir vantilatör gibi girdap şeklinde dönüşünü hayal izleyin. Enerji girdabının parlak turuncu renkte bir ışık şeklinde dönüşünü hissediniz. Bu çakra içinde hareket eden beyaz ışık halkasını gözleyin. Herhangi bir kara nokta gördüğünüzde, zihnen Galgiel’den onu sizin için temizlemesini dileyin.Işığın bu kara noktaları temizlemesini ve çakrayı daha göz kamaştırıcı ve parlak hale getirmesini seyredin. Eğer çakra düzensiz ve yalpalar durumda ise Galgiel’den onu dengeli bir hale getirmesini dileyerek, düzenli duruma geçmesini izleyiniz. Bu çakra üzerinde odaklanırken, kendi kişisel gücünüz, amacınız ve fiziki bedeninizle olan bağlantınızı da hissedeceksiniz. Şunu bilin ki, bu çakra arınmış ve spiral hareketler durumunda kaldıkça, hayatınızı dolu dolu yaşar vaziyettesiniz ve kişisel gücünüz ve iradeniz iyileşmiş durumdadır. Şimdi göğüs bölgenizde yer alan kalp çakranıza odaklanın. Bu çakranın muhteşem bir zümrüt yeşili ile parlamakta olduğunu hayal edin. Eğer spiral hareketler yapmıyorsa, Galgiel’den bu çakrayı harekete geçirmesini talep edin ve onu saat yönünde hareket eden bir girdap gibi spiral hareketler yaparken seyredin. Enerji girdabının parlak yeşil renkle dönüşünü izleyin. Beyaz bir ışık halkasının bu çakra içindeki hareketini hissedin. Herhangi bir kara nokta gördüğünüzde zihnen Galgiel’den onu sizin için temizlemesini rice edin. Işığın bu siyah noktayı temizlemesini ve çakrayı daha parlak ve muhteşem bir duruma getirişini seyredin. Eğer çakra düzgün değil yalpalar halde ise, Galgiel’den onu dengelemesini rica edin. Dikkatinizi bu çakra üzerinde yoğunlaştırırken mükemmel sevginiz, tutkunuz ve bağlılığınızla olan ilişkilerinizi de hissedin. Şunu unutmayın ki, bu çakra arınmış ve spiral hareketler yapmakta ise iyileşmekte, dengenizi bulmakta, uyumlu, iyi huylu ve gelişmektesiniz.

Şimdi de yukarı doğru çıkıp, boğaz çakraya gelin. Parlayan gök mavisi bir enerjinin dönüp, dönüp aktığını hayal edin. Eğer spiral hareketler yapmıyorsa Galgiel’den onu harekete geçirmesini dileyin ve saat yönünde ilerleyen spiral bir vantilatör gibi dönüşünü hissedin. Parlak bir gök mavisi enerji girdabının dönüşünü izleyin. Beyaz bir ışık halkasının bu çakra içinde hareketlendiğini görün. Herhangi bir kara nokta gördüğünüz takdirde Galgiel’den onu sizin için temizlemesini rica edin. Işığın kara noktayı temizleyerek çakrayı daha muhteşem bir şekilde parlatışını seyredin. Eğer düzensiz ve yalpalar durumda ise, Galgiel’den onu sizin için dengelemesini dileyin. İletişim merkeziniz, ilhamlarınız ve ifade yeteneğinizle olan irtibatınızı hissedin. Şunu bilin ki bu çakra arınmış ve spiral hareketler yapar durumda ise, düşünce ve doğrularınızı net bir şekilde kendinize ve başkalarına aktarabilirsiniz. Şimdi dikkatinizi kaşlarınızın ortasında yer alan üçüncü göz çakrasına yönlendirin. Muazzam bir menekşe renkli ışık enerjisi bu çakraya aktıkça alnınızın açılıp, genişlediğini hissedeceksiniz. Eğer bu çakra spiral hareketler yapmıyorsa, o zaman Galgiel’den onu saat yönünde hareket eder şekilde döndürüp, harekete geçirmesini isteyin. Beyaz bir ışık halkasının bu çakra içindeki hareketini izleyin. Herhangi bir kara nokta gördüğünüzde Galgiel’den onu sizin için temizlemesini isteyin. Çakra’nın çok daha muhteşem hale gelişini izleyin. Eğer bu çakra düzensiz ve yalpalar durumda ise, Galgiel’den onu dengelemesini rica edin. Bir yandan bu çakra üzerinde yoğunlaşırken, sezgilerinizin faaliyete geçtiğini ve iç gözünüzle daha net bir şekilde görebildiğinizi bilin. Bu çakranın arınıp, spiral hareketler yapar durumda olması halinde, kendinizi daha açık ve sezgisel mesajları almaya istekli hissedecek, “fizik görüntüler” i algılamak daha kolay olacaktır. Şimdi dikkatinizi taç çakraya yöneltin. Başınızın tepe kısmının açıldığını ve genişlediğini hissedin. Aynı zamanda menekşe beyaz ışığın saat yönünde dönerek parladığını da farkedin. Eğer bu çakra spiral hareketler yapmıyorsa o zaman Galgiel’i onu harekete geçirip, saat yönünde döner hale getirmesi için yardıma çağırın. Beyaz bir ışık halkasının bu çakra içindeki hareketini izleyin. Herhangi bir kara nokta gördüğünüzde , Galgiel’den zihninizde onu sizin için temizlemesini rica edin. Böylece çakranız çok daha parlak ve muhteşem olacaktır. Eğer bu çakra dengesiz ve yalpalar durumda ise, Galgiel’den onu sizin için dengelemesini isteyin. Bu çakra arınmış ve spiral hareketler yapar durumdayken sevildiğinizin ve önemli olduğunuzun farkında olun. Manevi yapınızın yüksek olduğunu ve korkulardan arınmış bulunduğunuzu bilin. Odak noktanızı biraz önce arındırmış ve dengelemiş olduğunuz yedi çakra üzerinde toplayın. Galgiel’den çakralarınızı arzu ettiğiniz büyüklük veya küçüklükte fakat hepsini aynı boyutta yapmasını dileyin. Pırıl pırıl ışık çarklarının aynı boyuta gelişini izleyin.Şimdi de Galgiel’den bütün çakralarınızı ne çok yavaş ne de çok hızlı fakat aynı hızla spiral hareketler yapar hale getirmesini isteyin. Sonra yedi çakranızın da enerji ile spiral hareketler ve titreşim yaptıklarını hissedin. Beyaz bir ışık halkasının bütün olumsuzluk ve tıkanıklıkları toprağa verdikten sonra arınmak ve değişime uğramaları için kaynağa, yukarı gönderdiğini hissedin. Bu enerjiyi bir an hissedip, size aktardığı canlılığın lezzetine varın. Çakralarınızı arındırıp, dengeledikleri için Galgiel’e ve meleklerinize teşekkür edin.

Adı “Tanrı gibi” anlamına gelir,”Işığın prensi” olarak da adlandırılır. Elinde bir kılıç tutar.Aurası çok geniştir ve morla karışık kobalt mavi renktedir. Michael etrafta iken bu renklerin kıvılcımlarını görebilirsiniz. Tüm melekler arasında en büyük savaşçı melektir. Işık ve sevginin koruyucusu ve rehberidir.Korkuyu yok edip kişinin cesaretle dolmasına yardımcı olur. Özellikle yaşam amacınızla çakışan durumlarda ısrarla sizinle çalışacaktır. Işık işçilerinin yönetiminde çalışan bir melektir. Michael; aile üyeleri, sevilenler, komşular hatta yabancılarla yaşanan kavgalara barışcıl bir sonuç getirmeye yardım edecektir. Başmelek Michael, istendiğinde negatif enerjiyi temizler. Kalabalık bir yere girmeden önce onun negativiteyi temizlemesini isteyin. O ,negatif zihin yapısına sahip insanları (yaşayan veya kaybedilmiş) , Işık Tanrı’sına götürüp zihinlerinin iyileştirilmesini sağlayabilir. Negativite hissettiğiniz her dönemde Başmelek Michael’i çağırın. Her yerdeki (sizin kalbiniz ve zihniniz dahil) negatif enerjiyi temizleyebilir. Ondan evinizdeki, işyerinizdeki, arabanızdaki vs. negatif enerjiyi temizlemesini isteyin. Tartışmalar gibi negatif durumlarda özellikle yararlıdır. Onaylarını alarak arkadaşlarınız ve ailenizin negatif enerjilerden temizlenmesini isteyebilirsiniz.

Ne zaman korku veya zorlandığınızı hissederseniz, mental olarak “Başmelek Michael, lütfen beni koru ve sakinleştir” deyin. Güvenli olmayan bir yerde iseniz, ondan sizin melek koruyucunuz (guardian angel) olmasını isteyin; size eşlik etsin, rehberlik etsin ve sizi korusun. Hatta Michael’den kalıcı olarak yanınızda olmasını böylece onun güçlü koruyuculuğu altında güvende olmanızı isteyebilirsiniz. Sadece zihnen “Başmelek Michael; zamanın tüm yönlerinde benim rehberim ol. Teşekkür ederim.” diyeceksiniz. Böylece olur. Hayatınızdan negativitenin ve korkunun temizlenmesini istediğinizde çağırdığınız melek odur. ”Ruhun melekle arınması” çalışması aldığınızda negatif eğilim katmanları ve sınırlayıcı inançlar temizlenip enerjetik olarak serbest bırakılır. Başmelek Michael ile ruhun melekle arınması çalışmasının meditasyon şeklini görelim.

Bilginin karşısından baş eğmeyecek bir varlığın olabileceğini düşünmüyoruz.

 Bilginin karşısından baş eğmeyecek bir varlığın olabileceğini düşünmüyoruz. Her realite bir üst bilgiyi de beraberinde taşır ve o realitelerin hüküm sahibi odur. Şimdi ruhçuluk bütün dünyasal realitelerin bir üst bilgisini beraberinde taşıdığından hepsi hakkında hüküm sahibi olacaktır.
Bu sözlerimizi aklınızda ve yüreğinizde tartmadan benimsemeyiniz. Akıl ve yürekte aynı emniyeti sağlamayan bir şeyin gerçekliğinden şüphe edilir. Gerçek de hemen bulunmaz o kimi isterse ona gider.
Ruhsal tebliğler insanı ruhçuluğun hakikatlerine kavuşturan bir tesir akışıdır. Aklı ve yürekte tasdik bulabildiği sürece tebliğin Müteal niteliğini koruyacağı bellidir.
Bundan dolayı hakikatlerin aranışını ne uçan kuştan ne esen rüzgardan ne de gevezelerden öğreneceğiz. O bize bir hususi tesir ile gelir. Aklımıza ve yüreğimize hükmeder onun beşeri hiçbir tasdike ihtiyacı yoktur. Göksel öğretinin en belirgin özelliği budur. Görünen dünyanın hakikatleri ortaya koyuşundaki güçlükleri yenmenin bir yolu da bir lütuf olarak gelen doğrudan bilginin tesirlerine girmektir. Semavi denilen esenlik herhalde budur.
Hislerimizin bize öğrettiği gerçekleri aklımızın tecrübesinden geçirerek ruhsal tebligatın mihengine vurmadan hakikatin ışığını yüreğimizde sezebilmemiz kolay değildir.